Serpina (bog 1)

Serpina er opkaldt efter fjenden. Slangen! Det frygtede slangesværd, der kan gennembore de magiske ringbrynjer, kong Mithram har skabt til sine ni døtre. Serpina er sejrens navn, navnet som kun den frygtløse kan bære. Det siger de alle. Men det er vandånden, Undinen, som giver Mithrams døtre deres navne, og hvorfor fik Serpina fjendens navn? Er hun udset til at dræbe Slangen, eller til at blive dens offer?

 

Serpina er den ottende af kong Mithrams ni døtre. Men hendes far er ikke nogen almindelig konge. Han er Klintekongen, der hersker over de mægtige kridtklinter i landet Soria. Med sin store flok af svende hjælper han landets rigtige konge og beskytter Soria mod fjender fra havet. Han er berygtet for sine vilde natteridt og frygtet for sin grusomme afstraffelse af de unge mænd, der sniger sig til et glimt af hans døtre.

 

Serpina er en egenrådig, ung pige. Hun ser op til sin far, men hun retter sig ikke altid efter hans mange forbud. Især det der drejer sig om ikke at måtte tale med fremmede mænd. Ligesom sine søstre har hun en edderkop, som bor på hende, og hjælper hende med at spinde magiske spind. Serpinas edderkop hedder Anaja og er lige så meget en ven, som en praktisk hjælper.

 

Mithram har en fjende, som efterstræber hans udødelige liv på klinten. Fjendens redskab er en troldmand, som behersker Slangesværdet. Han optræder i skikkelse af en mand, som Klintefolket ikke kender. Og den gamle ærkefjende lurer på sin chance. Serpina og hendes søskende fristes til at overtræde nogle af deres fars forbud, og pludselig er de alle ni en del af et farligt spil, der bliver helt anderledes skæbnesvangert, end det først ser ud til.

 

Læs indledningen til Serpina her:

Indledning

 

Her kan du læse en løsrevet historie, som foregår nogle år før bogen Serpina begynder. Historien hedder Sølvklokken og kan læses her:

Sølvklokken

 

I forbindelse med udgivelsen af Ulvepige og Månebarn blev Serpina interviewet af en bogblogger, Kathrine. Interviewet foregår på kirkegården uden for Kora. Serpina nævner blandt andet den begivenhed, som Sølvklokken handler om. Læs det her:

Interview med Serpina Mithramsdatter

Tilbage